image

Basiscursus 2023

Start: 08/04/2023 - 09:00 - Einde: 15/04/2023 - 17:00


Locatie en adres: Massembre (België) - Massembre 84, 5543 Heer-sur-Meuse (België)


Prijs: €170,00



Georganiseerd door: Basiscursus 2023 || Vlaamse Ardennen


OPGELET: Als je je nu kandidaat stelt voor deze basiscursus kom je sowieso op de reservelijst terecht! Je krijgt hier geen mail van. Indien er toch nog een plekje vrijkomt, mag je een mailtje verwachten. 

Hou jij ervan om kinderen en jongeren te animeren? Zegt het jou we iets om moni te zijn op een Kazouvakantie?

Ben je van geboortejaar 2007, 2006 of vroeger?

Via deze weg kan jij je kandidaat stellen voor de cursus van 2023.

VOORWAARDEN:

  • Je bent of wordt 16 in 2023.
  • Je hebt zin om animator te worden bij Kazou. 
  • Je kan de volledige cursus meevolgen: van zaterdagochtend 08/04/2023 tot zaterdagavond 15/04/2023.
  • Je woont in de regio Vlaamse Ardennen of je hebt een goede reden om je aan te sluiten bij Vlaamse Ardennen indien je er niet woonachtig bent. 


WAT IS CURSUS?

Op een leuke, spelenderwijze manier dompelen we je onder in het moni-zijn.  Je krijgt antwoord op heel wat vragen.

Hoe maak ik een leuke activiteit? Hoe leef ik me in in de leefwereld van specifieke deelnemers? Hoe verzorg ik een schaafwonde? Hoe ga ik om met moeilijk gedrag of heimwee? Hoe ga ik om met deelnemers met een beperking? En nog zoveel meer...

Op vrijdag 9 september 2022 organiseerden we het OVL BC infomoment waarop je alles te weten kwam rond cursus en hoe je kandidaat stellen. Voor wie er niet kon bij zijn, of zich na dit moment nog kandidaat stelde, maakten we een opname. Deze kan je hier bekijken. 


DE VERSCHILLENDE TRAJECTEN BIJ KAZOU?

Als je bij ons je basiscursus volgt, ben je hoe dan welkom als vrijwilliger in onze jaarwerking van Kazou. Jouw rol als animator op vakantie kan wel verschillen van persoon tot persoon afhankelijk van jouw ondersteuningsnoden, je sterktes en je groeipunten. Onder het motto #IedereenMee proberen we voor elke vrijwilliger een gepaste en zinvolle invulling te zoeken; hetzij op vakantie, hetzij in onze jaarwerking. Dit lukt in quasi alle gevallen wel, maar heel soms ook niet. We hebben drie verschillende trajecten bij Kazou waarin je kan instromen:

  • Traject als animator: je hebt geen specifieke ondersteuningsnoden en krijgt een vakantie toegewezen op basis van de leeftijd die jou het meeste ligt als moni.
  • Traject op maat: je hebt bepaalde ondersteuningsnoden en daar houden we graag rekening mee. We denken hierbij aan een leerstoornis, een mentale kwetsbaarheid, een fysieke beperking, een moeilijke thuissituatie... Bij jouw vakanties als moni zorgen we ervoor dat de draagkracht van de ploeg voldoende groot is zodat iedereen de juiste ondersteuning krijgt (zowel monitoren als deelnemers). De noden kunnen erg verschillend zijn, vandaar dat dit traject steeds ‘op maat’ is.
  • Traject als co-animator: je hebt een mentale of fysieke beperking en wil graag moni worden met extra ondersteuning van je instructeurs op cursus én je moniploeg op vakantie. Jij hoeft niet dezelfde competenties als de bovenstaande trajecten te behalen.

We weten van jou graag in welk traject jij wil instromen. Indien je hier vragen over hebt, mail dan naar vrijwilligers.vlaamseardennen@kazou.be en dan bekijken we samen welk profiel het beste bij jou past. Wij contacteren jou sowieso indien jij binnen een traject op maat of een traject als co-animator wil instromen. Bij je kandidaatstelling kan je nalaten welk traject voor jou gepast is. 

KANDIDAATSTELLING ... EN DAARNA?

  • We duiden mensen aan op basis van objectieve criteria. Deze zijn:
    • de volledige basiscursus aanwezig kunnen zijn van begin tot eind
    • leeftijd
    • regionestelling (je woont in het Vlaamse Ardennen of hebt een specifieke en duidelijke reden om bij het Vlaamse Ardennen aan te sluiten)

 

Zin in? Scroll even naar beneden en klik op 'kandidaat stellen'.





Contactgegevens:


Naam: Elien De Vlieghere

E-mail: vrijwilligers.vlaamseardennen@kazou.be

Telefoon: 09 267 53 30

Vervoersinfo:


 We gaan met de bus naar Massembre. Vertrek - en aankomsturen worden later meegedeeld. 


Toon locatie op de kaart

Kandidaat stellen

Kandidaat stellen voor deze activiteit kon tot 31/03/2023 en is dus niet meer mogelijk.